Centrale stofafzuiging

Stofmanagement is een HOT TOPIC!

Stofmanagement is erg belangrijk geworden en de huidige regelgeving stelt strenge eisen aan de mate van stof dat mag vrijkomen. Deze regelgeving heeft geleidt tot de ontwikkeling van hoogwaardige stofafzuigsystemen. Deze innovatieve stofafzuigsystemen en bijbehorende stofzakken zijn nu wettelijk verplicht tijdens het professioneel schuren van vloeren.

Stof is met recht de grootste vijand van de professionele vloerbewerker te noemen. Dit geldt in het bijzonder voor diegene die dagelijks met schuur- en/of slijpmachines werkt. Stof is van negatieve invloed op machines en andere objecten in de omgeving, maar ook voor de gezondheid. Het gevaarlijkste stof is fijnstof en deze “onzichtbare” variant kan op termijn ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

De duidelijke gevaren en ongemakken door stof hebben bedrijven gemotiveerd om te innoveren en ontwikkelingen door te voeren op het gebied van stofmanagement.

Wij ook…!

Centrale stofafzuiging

Op het gebied van stofafzuigsystemen heeft de techniek niet stil gestaan, maar de afzuiging en het transport van schuurstof binnen de vloerbewerkingsmachine is hetzelfde gebleven. Door de unieke opbouw van het Block-in Drive System is het mogelijk om het schuurstof direct na afname dichtbij het oppervlak af te zuigen en vervolgens centraal af te voeren tot buiten de behuizing van de machine. Door deze constructieve verbetering wordt het ontsnappen van (fijn)stof tot een minimum beperkt.