Company Info

Over ons

Kiwi Floor Solutions is een nieuwe innovatieve organisatie voor de vloerenbranche. Door innovatie, ambitie, uitgebreide kennis en ruime praktijkervaring met elkaar te combineren willen wij uitgroeien tot een belangrijke internationale leverancier van machines, schuurmaterialen en andere producten voor de vloerenbranche.

Oprichter

In 2007 startte de oprichter van Kiwi Floor Solutions, Edward Lagerwaard, zijn eigen onderneming in vloervoorbereiding, vloerrenovatie, schoonmaak en onderhoud. Met de toenemende ervaring op houten vloeren, betonnen vloeren en vloeren van natuursteen groeide de passie voor het vak. Dit leidde vervolgens tot de ontwikkeling van unieke hoogwaardige machines die ongeëvenaard zijn qua prestatie.

Kennis leidt tot innovatie

Nieuwe regelgeving en technische ontwikkelingen waren motivatie om te innoveren. We gebruiken praktijkkennis voor het ontwikkelen van nieuwe en het verbeteren van bestaande producten. We zijn zeer trots op het door ons ontwikkelde Block-in Drive System met centrale stofafzuiging. Dit revolutionaire nieuwe aandrijfsysteem is van enorme invloed op de prestaties van onze machines. De schuur- slijpkracht en de mate van inzetbaarheid neemt significant toe en de nadelige gevolgen van schuurstof worden tot een minimum gereduceerd. Een bijkomend voordeel is dat het reparatie- en onderhoudsgemak vergemakkelijkt is en slechts in uitzonderlijke gevallen een technisch specialist moet worden benaderd.

Onze missie

Om tot de markten toe te kunnen treden en ons marktaandeel te doen groeien zullen wij ons moeten onderscheiden met innovatieve machines en producten.

Fusie van markten

Naast het slijpen van beton en natuursteen zijn Kiwi Floor machines een zeer geschikte vervanger voor de klassieke bandschuurmachine voor het schuren van houten parketvloeren. Wij beschouwen deze “fusie van markten” als een kans voor Kiwi Floor machines die als allround machines zonder concessies breed inzetbaar zijn.

Patenten

Onze Kiwi Floor machines zijn uitgerust met het Block-in Drive System en centrale stofafzuiging. Door dit systeem bieden wij krachtigere en gebruiksvriendelijkere machines die flexibeler inzetbaar zijn. Het Block-in Drive System met centrale stofafzuiging is gepatenteerd in de VS en pending in de EU. Door het patent in strategische regio’s te bekrachtigen versterken wij onze positie in meerdere geografische markten.

Internationale positionering en distributie

We zijn vastberaden om van Kiwi Floor Solutions een internationaal succes te maken. Binnenkort zullen we starten vanuit een verkoop- en distributiekantoor gevestigd in Nederland en op termijn mogelijk ook in Nieuw-Zeeland. We zullen dan de mogelijkheid hebben om naast de Europese markt ook de markten van Nieuw-Zeeland en Australië te bedienen. Voor andere regio’s zullen wij op zoek gaan naar partners die vertrouwen hebben in onze organisatie, haar machines en producten.